24 Haziran 2017 Cumartesi

Mocha Pot

  Espresso makinesi için paranızı harcamak istemiyor ve espresso kadar sert kahve içmek istiyorsanız Mocha Pot tam size göre. Mocha Pot'un büyüsü, üç bölmeli demleme sisteminde saklı. Alt bölümde su kaynayınca buharın basıncıyla su yavaşça yukarı çıkar. Su orta bölümdeki kahveyi filtreye doğru sıkıştırarak filtreden geçip üst bölümde birikir.
  Espresso makinesiyle aynı sonuç elde edilir mi? Kime sorduğunuza bağlı - ama pek benzemiyor. Eğer doğru şekilde yaparsanız (biraz beceri gerekiyor) tatlı-acı ve sert bir kahve gün boyu size yeterli olacaktır.

Beklentiler

  Zaman: Çok hızlı - su kaynadı mı aşağı yukarı 5 dakikaya hazır olur. Bu nedenle, sabah acele ederken kafeinsiz kalmazsınız.
  Öğütme şekli: Bu zor kısım. Kural olarak, espresso'dan daha kaba ve diğer kahve demleme sistemlerine göre daha ince öğütülmüş kahve gerekir. Bu yardımcı olmazsa - doğru öğütmeyi başarmanın en iyi yolu, deneme yanılma yoluyla başlar. Kaba öğütülmüş kahve ile başlayın ve istediğiniz tadı elde edene kadar daha ince öğütün kahvenizi.
  Deneme yöntemi: Çok sulu olursa çok kaba ve zayıf tada sahip kahve elde edersiniz. Çok acı olursa kahvenin lezzetlerini alamazsınız.
  Demleme sonucu: Espresso gibi değil ama ona yakın (doğru öğütülmüş kahve ve doğru teknik kullanırsanız). Keskin ve güçlü lezzete sahip bir kahvedir.
  Gerekli beceri seviyesi: Barista olmanıza gerek yok. Doğru öğütülmüş kahveyi elde ettikten sonra olay basit. Sadece hazneleri doldurun, potu ateşe koyun ve bir gözünüz potun üstünde olsun.
  Sizin için en iyisi: Bütçeniz var ama süper taşınabilen bir şey olsun istiyorsanız ve diğer kahve demlemelerinin verdiği ince tatların hayranı değilseniz bu tam size göre.
  Sizin için pek uygun değil: Espresso'nun kendine has tadını seviyorsanız. Sert kahve tarzınız değilse bakmaya devam edin.

Avantajlar
  • Kahve demlemenin çok ucuz yolu
  • Kısa demleme süresi
  • Rahat taşınabilir - seyahat için mükemmel, mini pot da alabilirsiniz
Dezavantajlar
  • Bazıları, tadının '15 sene önce espresso' gibi (yani düşük kaliteli) olduğunu iddia eder
  • Demlenmiş kahvenin, özünün üstünde ya da altında olma ihtimali yüksek (kahvenin öğütülme derecesine bağlı) 
 
Mocha Pot'unun çalışma sistemi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder